KNVB Academie

De KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, jeugdkader, coaches, scheidsrechters of zaalvoetbal: de KNVB Academie heeft een voorbeeldfunctie.

Geschiedenis
Al vanaf de jaren '60 van de vorige eeuw bestaan er opleidingsprogramma's voor oefenmeesters (zoals trainer-coaches jaren werden genoemd). Vanaf 1984 is Rinus Michels (technisch directeur en bondscoach) initiator van veel vernieuwingen. De opleidingen voor trainers en scheidsrechters worden drastisch vernieuwd en veel initiatieven worden genomen om het jeugdvoetbal vanaf de basis te verbeteren. Om ook in de toekomst de (inter)nationale vragen met doelgerichte programma's te kunnen blijven beantwoorden, is in 1996 de KNVB Academie opgericht. De Academie is hét erkende instituut voor opleidingen in het voetbal, zowel in Nederland als in het buitenland.

Algemeen
De KNVB Academie is in 1996 gevormd met de bedoeling voetbalontwikkeling en organisatie van het amateur en betaald voetbal te ondersteunen met opleidings- en trainingsprogramma's en bijbehorend studiemateriaal. Nederlandse trainersdiploma's zijn erkend door de UEFA. Jaarlijks worden door de KNVB Academie in samenwerking met de 6 KNVB districten ruim 800 cursussen georganiseerd met ruim 15.000 deelnemers. De afdeling Internationale Projecten van de Academie richt zich op de buitenlandse coaches en begeleiders en biedt internationale programma's aan voor andere voetbalbonden en organisaties.

Programma's worden geboden voor:
Trainer-coachopleidingen op alle niveaus
Opleidingen voor het vrijwillig kader
Arbitrageopleidingen
Management betaald voetbal
Voetbalontwikkelingsprogramma's
Workshops en seminars
Coaching symposia en seminars
Advies en technische ondersteuning
Lezingen & Demonstraties
Voetbal en zaalvoetbal clinic

Uitgeverij:
Trainer-coach Instructieboeken, video's, cd-roms en dvd's
Arbitrage Instructieboeken en video's

Contact
KNVB Academie
Woudenbergseweg 56-58 3707 HX Zeist
Postbus 515 3700 AM Zeist
Tel. +31 (0)343 499 211
Fax +31 (0)343 499 191
E-mail: academie@knvb.nl