Het trainen van E-pupillen

Het bijzondere van E-pupillen is het groeiende inzicht dat samenwerking de kans op succes vergroot. Ze laten soms al echte combinaties zien, lopen vrij en dekken een man. Moedig ze hierin aan, maar vergeet niet dat voor veel E-pupillen de handeling met de bal nog hoofdzaak is: aannemen, dribbelen, passen en schieten.

Wil je als trainer de voetbalprestaties van E-pupillen ontwikkelen? Pak de training dan systematisch aan. Niet vandaag dit en volgende week weer heel iets anders. Met training op één aspect boek je weinig winst. Stem trainingen en wedstrijden op elkaar af.

Lees meer: Voorbereiding op een trainingsperiode

Maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat voor aanvang van de training alle vormen al klaarstaan. Ook heb je bedacht of de vormen zijn afgestemd op de groep, dat ze ‘voetbalecht’ zijn en dat ze elke speler veel prikkels, balcontacten en plezier bieden.

Lees meer: Voor de training

Bedenk tijdens de training steeds drie dingen: snappen spelers de bedoeling, hebben ze allemaal voldoende balcontacten en is de organisatie ‘dwingend’ genoeg? Zo ja, dan is de leersituatie optimaal.

Lees meer: Tijdens de training