Het trainen van D-pupillen

Het bijzondere van D-pupillen is dat ze in de groeispurt komen. De coördinatie wordt soms houterig door snelle lichaamsgroei. Hou rekening met beperkte belastbaarheid én toegenomen onzekerheid. Want tegelijk worden ze geconfronteerd met een twee keer zo groot veld als bij de E-pupillen – en nog meer spelers om zich heen.

Wil je als trainer de voetbalprestaties van D-pupillen ontwikkelen? Pak de training dan systematisch aan. Niet vandaag dit en volgende week weer heel iets anders. Met training op één aspect boek je weinig winst. Stem trainingen en wedstrijden op elkaar

Lees meer: Voorbereiding op een trainingsperiode

Maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat voor aanvang van de training alle vormen al klaarstaan. Ook heb je bedacht of de vormen zijn afgestemd op de groep, dat ze ‘voetbalecht’ zijn en dat ze elke speler veel prikkels, balcontacten en plezier bieden.

Lees meer: Voor de training

Bedenk tijdens de training steeds drie dingen: snappen spelers de bedoeling, hebben ze allemaal voldoende balcontacten en is de organisatie ‘dwingend’ genoeg? Zo ja, dan is de leersituatie optimaal.

Lees meer: Tijdens de training