E-pupillen: 15 spelregels voor 7 tegen 7

Uitgegeven: 20 april 2012 08:25
Laatst gewijzigd: 24 februari 2014 22:03
Bron: 
KNVB

De 15 spelregels van 7 tegen 7 voor E-pupillen snel en overzichtelijk op een rij.

1. Het pupillenveld is rechthoekig en beslaat vaak een half speelveld. Lengte en breedte verhouden zich bij voorkeur in 7:5.

2. Het pupillendoel heeft een breedte van 5 meter en een hoogte van 2 meter en is goed verankerd. Hockey- of handbaldoelen zijn niet toegestaan.

3. De pupillenbal heeft maat nummer 5, met een maximaal gewicht van 320 gram en een minimum gewicht van 290 gram.

4. De pupillenploeg bestaat uit een doelman en zes veldspelers met een minimum van vijf. Doorlopend wisselen is toegestaan.

5. De speeltijd voor E-pupillen is 2 x 25 minuten. Voor F-pupillen is dat overigens 2 x 20 minuten en voor D-pupillen 2 x 30 minuten.

6. Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld. De tegenpartij moet een afstand van 5 meter in acht nemen.

7. De buitenspelregel is niet van toepassing. Staat een speler voortdurend voor het doel van de tegenpartij terwijl het spel zich daar niet afspeelt, dan kun je als coach hem opdragen dat hij moet meehelpen met verdedigen.

8. Een strafschop wordt slechts bij hoge uitzondering gegeven, op een afstand van acht meter. F- en E-pupillen gebruiken hun handen meestal ter bescherming: niet bestraffen. Als een werkelijke doelkans door een overtreding opzettelijk wordt ontnomen, dan kan een strafschop worden gegeven.

9. De terugspeelbal waarbij de keeper de bal in zijn handen neemt, is bij de F- en E-pupillen toegestaan.

10. Wissels zijn onbeperkt. Er mag continu worden doorgewisseld. Het spel hoeft daarvoor niet stil te liggen.

11. Achterballen mogen door de doelman in het spel worden gebracht door middel van werpen of uit de handen schieten. Hinderen van de doelman is niet toegestaan.

12. Hoekschoppen worden genomen als ‘hele corners’, in de hoek van het veld.

13. Overtredingen worden altijd bestraft met een directe vrije schop, waarbij de tegenstanders op minimaal 5 meter staan.

14. De inworp wordt op normale wijze genomen. Foutieve inworpen kunnen worden overgenomen, maar maak het niet te belangrijk. Het is maar een manier om de bal weer in het spel te brengen. Laat diegene die foutief inwierp, de inworp overnemen, leg eventueel uit hoe het wel moet. Het is een leerproces voor deze kinderen!

15. Coaches, begeleiders en ouders mogen zich tijdens de wedstrijd niet tussen de spelers begeven. Op het speelveld bevinden zich alleen spelers en scheidsrechter.

 

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (2)
24 februari om 22:03u
24 februari 2014 om 22:03u
door
0
Verhelderend en toch verwarrend. In het algemeen spelen D-pupillen op een normale afmeting veld en spelen zij met een zwaardere bal +- 360 gram. Keeper neemt ballen uit vanaf 16 meter lijn en er worden verkorte corners genomen.
3 september om 13:30u
3 september 2012 om 13:30u
0
Beste Voetbal.nl. Graag attendeer ik u er op dat de regel 12 hier niet correct is. Bij de E-pupillen geldt voor de locatie voor de hoekschop hetzelfde als voor de F-pupillen. Zie KNVB site. Mvg, Bart de Ruiter (E coordinator Olympia, Gouda)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.