KNVB reikt coaches diploma uit

Uitgegeven: 3 augustus 2014 18:13
Laatst gewijzigd: 3 augustus 2014 18:14
Bron: 
KNVB

Acht coaches ontvingen voorafgaand aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PEC Zwolle en Ajax hun diploma voor de opleiding Coach Betaald Voetbal.

De geslaagden zijn:

Arno Arts (Willem II), Dennis Demmers (Go Ahead Eagles), Dennis Haar (AZ Alkmaar), Edwin Hermans (geen club), Henk de Jong (SC Cambuur), Alfred Schreuder (FC Twente), John Stegeman (Heracles Almelo) en Maarten Stekelenburg (KNVB).

,,Deze acht behoren nu tot de hoogst opgeleide coaches in Nederland”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. ,,Zowel in Nederland als internationaal staat het Nederlandse coachdiploma zeer hoog aangeschreven. De KNVB is er trots op dat deze coaches het diploma in bezit hebben.”

Pilot

Normaliter vindt de cursus Coach Betaald Voetbal eens per twee jaar plaats. De KNVB Academie heeft er vorig jaar voor gekozen om een pilot-opleiding te organiseren. In deze pilot is het afgelopen seizoen op basis van de laatste (internationale) kennis en inzichten met een relatief kleine groep trainer-coaches op een aantal onderdelen van de cursus nader ingegaan. Zo is er in deze cursus meer aandacht voor de specifieke ervaringen en capaciteiten van de trainer-coach en zijn er leerdoelen opgesteld die passen bij de competenties die een trainer-coach nog moest ontwikkelen.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.