UOW'02 zet sportiviteit en respect centraal

Uitgegeven: 31 januari 2012 16:52
Laatst gewijzigd: 31 januari 2012 17:01

Bij UOW’02 uit Landgraaf heeft in december de schijnwerper nadrukkelijk gestaan op sportiviteit en respect. Hoewel UOW'02 maar sporadisch te maken heeft met excessen in en om het veld, acht de vereniging het toch van belang om stil te staan bij de rol die trainers en begeleiders spelen in het begeleiden van kinderen (én hun ouders) op het vlak van sportiviteit en respect.

Belangrijke boodschap
Gedurende drie avonden, bezocht door meer dan vijftig vrijwilligers, leidde trajectbegeleider sportiviteit en respect Bert Bons een boeiend en gevarieerd programma. Een belangrijke boodschap die tijdens de bijeenkomsten naar voren werd gebracht ging over de mate waarin de jeugdleiders en trainers invloed hebben. Het bleek al snel dat het handelen van trainers en begeleiders erg belangrijk is. Wanneer kinderen van jongs af aan structureel geconfronteerd worden met voorbeeldgedrag, nemen zij dit over. Het is dus aan trainers en begeleiders van kinderen om zich voortdurend bewust te zijn van deze invloed.

Gedragscode
Tijdens de avonden rondom sportiviteit en respect werden momenten van informatie afgewisseld met beeldmateriaal en casussen, waardoor het thema echt ging leven bij de deelnemers. De komende maanden zal er een gedragscode ontwikkeld worden waarin UOW’02 aangeeft wat gewenst gedrag is binnen de vereniging. Deze gedragscode zal UOW'02 onder de trainers, begeleiders en spelers verspreiden, maar zal ook uitgereikt worden aan (ouders van) nieuwe leden. UOW’02 hoopt daarmee nóg meer een vereniging te worden waar prestatie en sportiviteit hand in hand gaan en waar spelers, trainers, begeleiders en supporters een voorbeeld voor elkaar zijn.
 

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.